Ska Robertsfors få tillgång till en ambulans på helgerna?

 
 
I går lämnade min partikamrat och landstingsfullmäktigeledamoten Kenneth Isacsson in en interpellation om varför inte Robertsfors ska ha en ambulans även på helgen. Här nedan är pressmeddelandet och själva interpellationen.
 
 
 
Pressmeddelande 120601: Isaksson (M): Ska Robertsfors få tillgång till en ambulans på helgerna?
 
Kenneth Isaksson (M) lämnade idag in en interpellation till landstingsfullmäktige för att få svar från landstingsstyrelsens ordföranden Peter Olofsson (S) om han tycker att det är patientsäkert att boende i Robertsfors inte har någon ambulans på helgerna och om orten? Isacsson vill även veta om Socialdemokraten Olofsson kommer att agera för att få till en lösning för att Robertsfors ska ha även ambulans på helgen.
 
         Alla Robertsforsbor ska kunna känna sig trygga och säkra även på helgerna och veta att det finns en stationerad eller bemannad ambulans i närheten ifall något skulle ske, menar Kenneth Isaksson (M) i en kommentar.
 
 
 
 
 
Interpellationen i sin helhet:
 
Ska Robertsfors få tillgång till en ambulans på helgerna?
Under hösten 2011 och våren 2012 har ambulansen i Robertsfors varit hotad av nedläggning och istället bemannas med en ambulans från Skellefteåstationen. Detta förslag väckte protester från Skellefteås sida. Resultatet blev att en ny uppgörelse mellan Västerbottens läns landsting och Robertsfors kommun trädde i kraft i april 2012. En ny ambulansorganisation gjorde att ambulansen fick finnas kvar efter att ha varit nedläggningshotad. Problemet är, att trots det nya avtalet får Robertsfors inte ha någon ambulans på helgerna, utan endast under veckodagarna. Det medför en stor otrygghet och osäkerhet för alla ortsbor.
Idag finns det 2 orter i kommunen som ambulansen åker ifrån. Som tidigare finns den ena ambulansen placerad på centralorten Robertsfors och bemannas från Umeåstationen och den andra finns nu i Ånäset och bemannas från Skellefteåstationen. 
 
Med hänsyn till ovanstående ställer jag mina frågor till landstingsrådet Peter Olofsson (S):
 
1. Tycker du att det är patientsäkert att boende i Robertsfors inte har någon ambulans på helgerna?
2. Anser du inte att boende i Robertsfors ska ha tillgång till ambulans även på helgerna?
3. Kommer du att agera så att Robertsfors kommer att få tillgång till ambulans även på helgerna?
 
 
Kenneth Isaksson (M)
Landstingsfullmäktigeledamot
 
 
 
 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Pingback: Ambulans även på helgen | Nicklas Sandström (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.