Har Lennart Holmlund siktet inställt på landstinget efter nästa val?

 

Det socialdemokratiska kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlund (S), gör ett tappert försök i sin söndagsblogg att försvara sina sossekollegor i landstinget. Inte så konstigt, de behöver all stöttning som bara går att få.
 
Från Moderaterna och Alliansen i landstinget har vi valt att stötta ockupanterna i Doroteas krav på akutvårdplatser på sjukstugan och ambulans i Åsele – helt enkelt Sjukvård för alla i hela länet. Vi har inget övrigt samarbete än att vi stödjer dem i deras krav. Vi är båda parter överens om att det bästa är att sossarna nu backar så de slipper en dyr folkomröstning.
 
Den lösning, som refereras till, som har presenterats för Dorotea är inte alls likvärdig med det som har varit innan. Inte heller får Åsele tillbaka någon riktig ambulans. Om Holmlund själv vill lära sig mer om detta är jag helt övertygad om att ockupanterna i Dorotea mer än gärna välkomnar honom att hälsa på dem.
 
Självklart ska landsting och kommun samverka och på det sättet skapas bästa möjliga förutsättningar för god vård som är kostnadseffektiv. Men att samverka är inte att landstinget ensidigt bestämmer sig för hur det ska vara, det måste till en konstruktiv dialog.
 
Så till att bemöta Holmlunds övriga påståenden. De skattesänkningar han pratar om handlar främst om jobbksatteavdraget som skapat 100 000 nya jobb. Dessa skattsänkningar är något som nu även sossarna anslutit sig till. Sossarnas hittills enda presenterade skattepolitik är ju att göra det dubbelt så dyrt att anställa unga under 26 år, hur de nu ska skapa fler jobb? När det gäller statsbidrag har regeringen tillfört mest av alla regeringar. Holmlund gör precis som sin sossekollega i landstinget, Peter Olofsson (S), och som valt samma mantra att skylla ifrån sig och inte tar ansvar för den förda politiken.
 
Moderaterna har partistämmobeslut på att landstinget/regionerna ska finnas kvar som organisatorisk nivå att sköta sjukvården. Sen går det att diskutera organisationsformer mellan stat, regioner och kommuner men jag är av den övertygelsen att inget av detta skapar mer pengar. Om Holmlund hade läste mitt bloggsvar på hans förra försvarstal för sossekollegorna i landstinget den 1 februari 2012 så hade han vetat om detta.
 
Senast på regionfullmäktige i torsdags visade Lennart Holmlund stort intresse för landstingsdebatten så med det här inlägget så kan jag bara återigen hälsa honom välkommen över till landstingspolitiken efter nästa val då han pensionerat sig från kommunpolitiken i Umeå. Varmt välkommen Lennart! Det behövs fler profiler i sjukvårdsdebatten.  
 

 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Bergis

    En teoretisk kalkyl från finansdepartementet säger att jobbskatteavdraget har skapat 100 000 nya jobb ja. Men sen har befolkningen i de åldersgrupper som räknas till arbetskraften ökat med cirka 320 000. Sysselsättningsgraden har alltså inte ökat, utan minskat, under alliansregeringens tid vid makten om man ser till befolkningsökningen. Hur förklarar du det Nicklas?

  2. Kjell L

    Bilden klarnar, Lennart Holmlund har ju vid åtskilliga tillfällen förklarat sig stå bakom bildandet av ett (S)tornorrland! Samtidigt som han i mer eller mindre lämpliga ordalag idiotförklarat de övriga länen i norr eftersom dessa inte varit tända på idén eller helt emot!

    Men Lennarts ambition har gått längre, han suktar efter att bli högsta hönset i (S)tornorrland. Detta då tillsammans med att han upprepade gånger utnämnt Umeå som självklar huvudort i (S)tornorrland (i tron att få väljarna i Umeå med sig?) gör bilden komplett, Lennart ser sig själv som ”the King of Norrland” att avrunda karriären med!

    Lennart får väl anses vara en politiker med mer profil än kompetens. Låt honom därför stanna vid att agera profil även om han skulle hamna i landstinget så småningom, varje kungadöme håller ju sig med en egen narr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.