Debatt med (S) om förslaget till ev ny skatteutjämning

Igår så debatterade jag och landstingsstyrelsen ordförande Peter Olofsson (S) i P4 Västerbotten kring vad konsekvenserna skulle bli om förslaget till ny skatteutjämning skulle bli verklighet. Förslaget innebär att landstinget tappar 320 miljoner kronor. En enorm utmaning att klara av i en redan idag mycket tuff situation. I det läget har jag sagt sen tidigare att en skattehöjning inte går att utesluta, detta i kombination med fortsatt översyn hur det går att göra sjukvården mer kostnadseffektiv. Förhoppningsvis blir konsekvenserna av förslaget inte 320 miljoner men det finns all anledning att ha beredskap för det. En dialog som jag gärna har över blockgränserna. 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Bergis

    Bravo! Då har även moderaterna insett att det inte går att bedriva god hälsovård utan skattehöjningar. Äntligen lite vänsterpolitik som eter duga.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Bergis (2012-08-30 09:55)
    Hej!

    Som förtroendevald måste vi alltid tillförsäkra att varje skattekrona används på bästa möjliga sätt innan en skattehöjning är aktuell. I det här fallet med den nya skatteutjämningen går det inte att utesluta att en skattehöjning kan komma att behövas för att klara av vårdens utmaningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.