Intressanta lärdomar från Essen

 
I fredags var jag som jag bloggade om tidigare i Tyskland och Essen för att ta del av de lärdomar som fanns från den anläggningen. Dels var den anläggningen större och kunde behandla sällsynta ögoncancerdiagnoser, något som vi i Sverige inte bedömt varit kostnadseffektivt att bygga upp. I övrigt var anläggningarna väldigt likvärdiga och utrustningen kommer från samma leverantör. Något de jobbat väldigt mycket var patientflödet väl i anläggningen för att effektivisera så att man kan göra så många fraktioner (cancerstrålningar) som möjligt. Sammanfattningsvis kändes det som att efter ha tagit del av deras arbete och erfarenheter som om vi ligger mycket väl till i vår planering av uppförandet av Skandionkliniken i Uppsala.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.