Gott nytt år!

 
Detta år har minst sagt varit ett händelserikt år för sjukvården i länet. Socialdemokraternas genomförande av tuffa sparpaket utan konsekvensanalyser har minst sagt fått upp intresset för sjukvårdsfrågor i länet.
 
Jag tänker inte minst på Doroteauppropet som fått ihop över 24 000 namnunderskrifter för att genomföra en folkomröstning under nästa år om vården i länet. I Skellefteå har över 35 000 skrivit på listor emot de nedskärningar som sker där. På NUS har året som varit visat att en redan pressad personal har svårt att orka med ytterligare förändringar. Inte minst visar den personalsituation som varit på intensivvårdsavdelningen (IVA) under den här hösten på det. Under året har även landstingsdirektören slutat och en ny tar vid efter årsskiftet. Detta för att lyfta fram några av alla de händelser som skett under året.
 
Självklart har det hänt mycket positivt inom vården under det gångna året då tänker jag framförallt på all personal som finns i landsting. Personal som varje dag uträttar stordåd. Det är händelser i det små som gör stor skillnad i alla de runt 2 miljoner vårdtillfällen under ett år har skett inom sjukvården och tandvården.
 
En dag som denna går det dels att blicka bakåt men framförallt finns det skäl att skåda framåt. Nästa år väntar nya utmaningar men framförallt möjligheter.
 
Jag vill avsluta med att önska alla bloggläsare ett riktigt Gott nytt år! 
 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.