Datum klart för folkomröstningen om sjukvården i länet

I går presenterades datumet för folkomröstningen om sjukvården i länet vilket föreslås bli söndag den 8 september. Alltså ett datum att skriva in i kalendern. Då kommer länets innevånare att få ta ställning till följande frågeställning:
 
 
”Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?”
 
Ett rätt självklart val att rösta ”ja” till.
 
Det framkom viss kritik igår om att den 8 september krockar med start av älgjakt. Likt andra val så kommer det att gå att förtidsrösta om man inte har möjlighet att söka sig till valurnan den 8 september. September är av tradition en valmånad och brukar historiskt sätt fungera bra och många har kommit tillbaka från semestrar och därmed kommit igång igen med de vardagliga sysslorna. 
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.