500 dagar av ockupation

I dag uppmärksammas att sjukstugan i Dorotea har ockuperats i 500 dagar. En oerhört lång tid. En tid av kamp mot sossarnas ogenomtänkta beslut att ta bort akutvårdplatserna vid sjukstugan och ambulansen i Åsele men även en rättvis sjukvård i hela länet. Även om sossarna inte velat backa en millimeter så är åstadkommandet av en folkomröstning ett steg i riktningen att sätta press på att åstadkomma ett omtag.
 
Klockan 14.00 idag så uppmärksammas dessa 500 dagar med fika, underhållning och en rad andra aktiviteter. Kan vara nog att det inte är något firande utan ett uppmärksammande då det inte finns särskilt mycket att fira. För min egen del har jag inte möjlighet att närvara men jag hoppas att de närvarande på plats får en bra dag. 
Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. fd sosse

    Som numera moderat håller jag inte med dig. S har faktiskt gjort ett rätt beslut utifrån befolkningssiffror. Det är en tragisk utveckling i inlandet, det är sant. Men det måste till mer företag för att inlandet, och diverse s k akutplatser återuppstår. Nu har det dessutom gått ett antal dagar och hur mkt kaos har inträffat i Dorotea?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.