Ung och orutinerad?

Förra veckan skrev Lennart Holmlund, Umeås socialdemokratiska kommunalråd, på sin blogg om sin kritik mot Moderaterna i landstinget och mig som person. Inte direkt något nytt utan liknande åsikter har han fört fram vid ett flertal tillfällen. I vilket fall om han tycker att jag är ung och orutinerad så får det stå för honom. Ronald Reagan kritiserades för att vara gammal och oerfaren på sin tid.

När det gäller det så kallade resursfördelningssystem inom tre områden som Holmlund hänvisar till så kan jag upplysa honom att sjukvårdsdirektionerna för de länets tre sjukvårdsområdena är avskaffade sedan början av 2000-talet. Sedan länge jobbar de flesta av länets sjukvårdskliniker som länskliniker.  Det betyder att länets sjukvård jobbar ihop som en helhet där även finansieringen sker gemensamt i länet för all sjukvård. Nu ställs inte olika länsdelar mot varandra när det gäller sjukvårdens finansiering utan organisationen jobbar tillsammans. En mycket bra utveckling som tyvärr Holmlund verkar vilja återgå till hur det var förr.

Förutom länsdelssjukvården tillkommer NUS som en regional resurs i Västerbotten och hela Norrland för specialiserad sjukvård vilket gör det väldigt komplicerat och irrelevant att räkna som Holmlund gör. Den synen som Holmlund har på ekonomifördelning i landstinget är sedan länge förlegad.

För bara några tre veckor sedan utvecklade jag ett resonemang här på bloggen kring att det inte är tillgången utan konsumtionen av sjukvård som är det mest centrala att analysera kostnadsfördelningen av sjukvården. En artikel som Holmlund borde läsa för en fortsatt sjukvårdsdebatt.

När det gäller folkomröstningen och dess kostnader har jag vid ett flertal bloggar fört fram argumenten att det handlar om en demokratisk rättighet. Det bästa hade varit om Holmlunds partikamrater i landstinget släppt på prestigen istället hade det inte behövts någon folkomröstning.

Avslutningsvis vill jag hälsa dig Lennart varmt välkommen till landstingspolitiken nästa mandatperiod! Hade varit trevligt då nu ska gå i pension och lämna över till någon yngre.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Jerry Sellin, en del av (S)

    Tack och lov så är det nog Holmlund själv som på sikt förlorar förtroende hos väljarna med sina populistiska bloggar och uttalanden.
    Även hos mig, som ändå är en socialdemokratisk fritidspolitiker i kommunpolitiken har förtroendet för Holmlund sedan en tid tillbaka helt försvunnit.
    Jag kan inte uttala mig om det i Holmlunds fall handlar om demens, eller om det enbart beror på dumhet, dock är jag övertygad om att Holmlund har passerat bäst för datumet.

    Och som avslutning vill jag gärna påstå, att när det gäller vårt kära Landstingsråd Olofsson, så är jag helt övertygad om att alla dessa avvecklande åtgärder han och hans kompanjoner i landstinget Västerbotten håller på med fram för allt beror på¨ren dumhet, och är ett tydligt bevis på fel folk, på fel plats.

    Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag och vecka, och givetvis hoppas jag på en förändring i landstinget till nästa val, för även om min ideologi är socialdemokratisk, så ser även jag att det inte på något vis skulle kunna bli sämre än vad det är idag inom landstinget Västerbotten med dig och Alliansen med taktpinnen i hand.

    • Marianne R Johansson

      Visst kan det bli sämmre med alliansen och deras förkärlek för privatiseringar! Särskilt för inlandet där sjukvården inte är lika lönsam! Jag bävar för ett landsting styrt av alliansen! Jag är inte heller nöjd med S och MP styret, men vi ska också veta att de tvingas till åtgärder utifrån regeringens beslut! Jag tycker bara att de skulle ta reda på fler fakta innan de beslutar.
      Men ett allians styre är inte ett bra alternativ.

      • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

        Alliansen i landstinget har inga som helst förslag å privatiseringar i sin budget. Vi föreslår mer pengar till primärvården i länet. Ingen annan regering har satsat så mycket på kommuner och landsting. De satsningar som S står och lovar är inget som ens finns med i deras nationella budgetar.

  2. Monika Thelin

    Det är märkligt att de som kallar sig socialDEMOKRATER och verkar i det socialDEMOKRATISKA partiet motarbetar folkets DEMOKRATISKA och lagliga rättigheter! DEMOKRATER ställer kommuner och orter mot varandra för att omintetgöra en för FOLKET positiv utgång av folkomröstningen 8/9.
    Monika Thelin, Lapplandsupproret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.