Vilket alternativ företräder egentligen sossarna i den kommande folkomröstningen?

I går sände Västerbottensnytt ett inslag om att valtemperaturen stiger inför den kommande folkomröstningen om en månad. Precis som Simone Granberg från Doroteaupproret beskriver är det en folkomröstning för hela länet, precis som det är formulerat på valsedeln. Där medborgarna får tycka till om hur vården i länet fungerar men även hur inställningen är till akutbil istället för en ambulans samt hur akutvården ska fungera i länet. Ska till exempel Dorotea stå helt utan akutvårdsplatser? För det är precis som det blir idag för den lösning som nu genomförs är inte alls likvärdig.

 

Därför ter det sig extremt märkligt då den högst ansvariga för sjukvården i länet socialdemokraten Peter Olofsson står i nyhetssändningen och hävdar att de inte står för ett Nej-alternativ utan helst skulle vilja problematisera och diskutera frågan istället. Självklart så ska det göras genom att hela sjukvårdsbudgeten är en helhet som ytterst ansvarsprövas vid de allmänna valen så den typen av dialog sker ständigt och har även skett vid ett flertal landstingsfullmäktigesammanträden senaste åren. Blir mycket konstigt också då socialdemokraterna tryckt upp i sina valfoldrar och skrivit på hemsidan att de kommer att förespråka ett Nej i folkomröstningen. Ser fram emot fortsätt debatt och klargörande från Sossesidan.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.