Nu kan du börja förtidsrösta i folkomröstningen

I dag går det att börja förtidsrösta i folkomröstningen om sjukvården i Västerbotten. Vilka vallokaler som är öppna och vilka dagar hittar du här.

Folkomröstningen handlar i grunden inte om något svårare än om du anser att hela länet ska ha jämlik vård ja/nej. För som Socialdemokraterna gjort med att ta bort ambulanser från Åsele och minskat ned i Robertsfors samt akutvårdsplatser i ett antal av länets kommuner samt på sjukvården är något som medfört att sjukvården kraftigt försämrats. I lördagens VK fanns det en mycket bra och läsvärd artikel där läkarförbundets ordförande intervjuades om deras syn på situationen. Att det blivit kraftigt försämrad vård var det inga tveksamheter kring på de berörda orterna och att akutbilen inte alls var en lösning som var lika bra som en ambulans.

Jag väntar fortfarande på att Socialdemokraternas kampanj för ett Nej i folkomröstningen ska starta och de kommer ut på banan och börjar argumentera emot. Än så länge har det bara varit tyst från deras håll.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.