En halv pudel från sossarna?

I går gick socialdemokraten Peter Olofsson ut i Västerbottensnytt och meddelade att han nu var beredd att flytta vårdplatserna i Dorotea tillbaka till Sjukstugan. På vilket sätt, när och hur många verkar än oklart. I vilket fall ett välkomnande besked. Doroteaborna har kämpat hård för att få tillbaka sina akutvårdsplatser och nu verkar det efter många mödor så att de kanske kan få tillbaka dem till sjukstugan.

Från att vid första beskedet hösten 2011 att de helt skulle bort helt från Dorotea har nu sossarna backat från två på Bergvattengården till nu igår att de ska kunna komma tillbaka till sjukstugan. En viss ljusning verkar även ha skett i viljan att visa lyhördhet. Trist att det skulle behöva en folkomröstning med ett sådan extrem tydlig signal med nio av tio länsbor som röstade för jämlik vård i länet och emot S och MP sätt att sköta vården. Nu återstår att se vad som händer med akutbilslösningen. Kommer sossarna att göra en pundel i den frågan också och låta Åsele få tillbaka en ambulans?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Ingrid Oscarsson

  Sedan Du skrev detta har vi fått besked av S att de inte har ändrat sig en millimeter. VAD menade de då igår? Man kan inte få svar av Peter Olofsson. Har Du som känner honom och andra socialdemokrater i landstinget en aning om vad de håller på med? Allt han sa finns ju inspelat. Hur kan han neka????

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Hej Ingrid!

   Råder lite oklarheter i vad som han egentligen menar. Men efter ha läst dagens VK så tror jag att jag förstår vad han menar och försökte förklara i sitt inslag i västerbottensnytt. Med beskedet verkar vara tydligt nu – han kommer inte ändra sig en milimeter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.