Besök på laboratoriemedicin

I måndags var jag och besökte laboratoriemedicin tillsammans med min landstingsgrupp. Vi fick ingående presentationer av verksamhet verksamhetschefen Jens Boman samt de olika avdelningscheferna och medicnsk ansvariga cheferna. Laboratoriemedicin har 8 avdelningar med bland annat klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och tranfusionsmedicin, patologi/cytologi samt en rad andra olika verksamheter. Laboratoriemedicins viktigaste uppgift är att hjälpa sjukvården att kunna ställa en diagnos. Totalt är det 420 medarbetare. Bristen på patologer var ett av de ämnen som kom upp för diskussion. Besöket avslutades med en rundvandring. Så stort tack till Jens och hela verksamheten på laboratoriemedicin för ett mycket intressant besök!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.