Viktorsson toppar (M)-inlandsvalsedel

PRESSMEDDELANDE 140320: Viktorsson toppar (M)-inlandsvalsedel

Den moderata landstingslistan för västra valkretsen spikades på tisdag i Lycksele. Toppar listan gör en ny kandidat, Catharina Viktorsson, Lycksele. Catharina arbetar som sjuksköterska inom Lycksele kommun sedan 2001. Tidigare har hon bland annat varit verksam på medicinska kliniken på Lycksele lasarett.

Viktorsson säger i en kommentar att hon är mycket glad att fått förtroende att toppa inlandsvalsedeln. Ny tvåa är Jesper Björnehall som är läkare. Viktorsson och Björnehall säger tillsammans att de kommer att jobba för att vi får en rättvis och trygg inlandssjukvård i hela länet. Socialdemokraternas nedmontering av inlandssjukvården med neddragningar av akutvårdsplatser och ambulans är något vi vänder oss starkt emot.

Moderaterna har idag ett mandat i västra landstingsvalkretsen, ambition är att växa efter nästa val.

Landstingets västra valkrets

Catharina Viktorsson, 67, sjuksköterska, Lycksele
Jesper Björnehall, 25, läkare, Storuman
Veronica Håkansson, 42, ekonom, Storuman
Oscar Grön, 54, företagare, Dorotea
Mona Bertheim, 56, sjuksköterska, Lycksele
Göran Hahlin, 62, polisinspektör, Vilhelmina
Anette von Walden Nilsson,42, dagbarnvårdare, Vilhelmina
Elisabeth Wärnick, 69, pensionär, Storuman
Dick B Nyberg, 61, diakon, Lycksele
Karin Holmner, 50, tjänsteman, Storuman
Robin Ramstedt, 64, förman, Storuman
Monica Beije, 70, veterinärassistent, Storuman
Christer Bergfors, 62, företagare, Storuman
Ulf Widman, 54, föreståndare,Storuman
Olle Wärnick, 71, fd officer, Storuman

 

 

 

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Thomas Karlsson

    Jag kommer aldrig mer rösta på något Alliansparti!
    Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att få dessa lata arbetslösa att anse att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjobb än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnedrande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst på heltid utan tidsbestämt straff då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön! Trots att dessa arbetslösa tvingas arbeta heltid så har de inte fått del av något jobbskatteavdrag, så för dem lönar det sig definitivt inte att arbeta!
    Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
    Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
    Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Det är inte sant. Sysselsättningen har ökat med 200 000 och allt fler som gömdes och glömdes i förtidspension har åter börjat komma tillbaka till arbetsmarknaden. Syna istället vad oppositionens politik för fler arbete får för konsekvenser på sysselsättningen då det blir mer lönsamt att inte arbeta.

  2. Per A.

    ”Sysselsättningen har ökat med 200 000”

    Och _sysselsättningsgraden_ har sjunkit…
    Att byta mätesätt då det gamla mätesättet ger oönskade resultat är inte överdrivet förtroendeingivande.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Ja, det blir den effekten då människor som förut gömdes och glömdes i system som livslång förtidspensionering kommer tillbaka till arbetsmarknaden. 190 000 människor som förut var förtidspensionerade eller långtidssjukskrivna har nu med rehablitering och stöd kommit tillbaka till arbetsmarknaden och söker jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.