Minskade resurser till vården med (S)-politik

Idag presenterar socialdemokraterna ett vallöfte om att sjukvården ska få 2 miljarder ökade resurser. Det som de glömmer att berätta är att finansieringen av detta tas bland annat ifrån den de nedsatta arbetsgivaravgifterna för unga och en politik som innebär färre jobb. Detta slår dubbelt mot sjukvården. Dels har landstingen väldigt många unga som jobbar vilket innebär att då de sänkta arbetsgivaravgifterna tas bort blir det en ökad kostnad. Bara för landstinget i Västerbotten handlar det om runt 25 miljoner. Sedan går (S) till val på en politik som monterar ned alliansen arbetslinje vilket innebär 80 000 färre jobb som i sin tur betyder kraftigt sänkta skatteintäkter för sjukvården. Nettoeffekten av dessa löften om 2 miljarder blir i slutändan färre skattekronor till sjukvården. Sverige behöver fortsätta att värna arbetslinjen och låta jobben komma fler till del, först då finns det mer resurser till utökade satsningar för sjukvården, skolan och omsorgen.

2 kommentarer

  1. Lena Andersson

    Alliansen har infört SLAVERIET i Sverige, där arbetslösa med försörjningsstöd nu tvingas arbeta heltid UTAN LÖN åt kommunerna, och utan tillåtelse att ta någon sommarledighet alls med barnen,,, vilket avtalsenliga villkor skulle kräva! Trots heltidsarbete så har dessa kommunala slavar inte fått del av något jobbskatteavdrag och deras köpkraft har minskat kraftig!
    Arbetslösheten har ÖKAT eftersom arbetslöshet alltid räknas som PROCENT av totala arbetskraften, cirka 100 000 fler är arbetslösa idag än när Alliansens politiska förföljelse av fattiga arbetslösa startade!
    Alliansen har FÖRSÄMRAT kvaliten i skolan o sjukvården o äldreomsorgen, och inom barnomsorgen har det gått så långt att barnen under flera års tid gavs hårt bröd, utan pålägg, och vatten på Hälsans förskola som ägs av en FOLKPARTIST!
    Infrastrukturen har aldrig varit sämre, fler tågurspårningar än någonsin, och försvaret har så dålig ekonomi att de inte ens klarade av att skicka upp JAS-plan för att möta de ryska bomplan som övade känvapenbombningar av svenska mål!
    Alliansregeringen införde FRA-lagen och Ipred-lagen och datalagringsdirektivet och TV-licens på datorer och MOBILTELEFONER!
    Jag är socialliberal och brukar rösta på Fp, men 8 års av Alliansregerande har inte inneburit någon socialliberal politik alls och har varit katastrofalt för Sverige!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Sverige väntas vara det enda EU-land som minskar sin statsskuld mellan 2006 och 2014. Sysselsättningen har ökat med 250 000 personer sedan 2006.
      Sverige har bland den lägsta långtidsarbetslösheten i EU. Sysselsättningsgraden är bland den högsta i EU. Utanförskapet har minskat med 200 000 person sedan 2006 och väntas minska med ytterligare 80 000 personer mellan 2014 och 2018. Jag tycker att Sverige är bland de absolut bästa länderna i hela världen att leva i, visst finns det utmaningar även i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.