Viktigt med ett minskat utanförskap

Utanförskapet har minskat med 200 000 person sedan 2006 och väntas minska med ytterligare 80 000 personer mellan 2014 och 2018. Mot det står en opposition i svensk politik som verkar ha som uppfattning att ju mer staten tar över, ju längre människor är sjukskrivna och ju fler som förtidspensioneras, desto bättre liv för dem. Rehabiliteringskedjan och alliansens arbetslinje har visat att det faktiskt går för tusentals människor att bryta ett utanförskap och skapa fler arbeten.

För sjukvården betyder ett minskat utanförskap ett mindre tryck på sjukvården men framför allt att då fler människor jobbar kommer fler skattekronor in till hälso- och sjukvården.

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Jag vet inte varifrån du tar dina siffror om minskat utanförskap ifrån? Det finns dock undersökningar som visar på ökade klassklyftor, skillnader mellan de som har och de som inte har.
  Att folk inte får gå sjukskrivna tills de faktiskt klarar av att arbeta, gör dem inte friskare, men med eran politik försvinner de ut i ”utanförskap” Har till och med hört om fler ungdomar som förtidspensionerats under er så kallade ”arbetslinje”
  Moderat politik är precis som den alltid varit, skattesänkningar för företag och höginkomstagare, på bekostnad för låginkomstagare, och utsatta människor. Det är absolut inget nytt med ”nya” Moderaterna!

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Siffrorna är från SCB. Att utanförskapet har minskat är en oerhört viktig del av en politik för ökad sammanhållning i Sverige där arbetslinjen är helt avgörande. Att inte ha ett arbete är bland det största utanförskapen och att få fler in på arbetsmarknaden är helt avgörande.

 2. Fredrik

  ”..ju längre människor är sjukskrivna och ju fler som förtidspensioneras, desto bättre liv för dem”

  Ja, det är enkelt att generalisera.
  Det måste väl givetvis avgöras på individnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.