Viktiga framtidsfrågor på sjukvårdsdebatt

Ikväll har jag tillsammans med representanter från de andra partierna som sitter i landstingsfullmäktige debatterat framtidsfrågor för sjukvården. Debatten arrangerades av Sylf (Sveriges yngre läkares förening). Debatten tog upp frågor om hur personalens inflyttande och delaktighet kan bli bättre, hur diskriminering kan motverkas och hur alla partier har för förslag om att lyckas rekrytera mer personal till sjukvården.

 

Under debatten betonande jag att jobben är den viktigaste frågan för den gemensamt skattefinansierade sjukvården. Välfärden kan bara finansieras genom fler jobb. I dag har 250 000 fler människor ett arbete jämfört med 2006. Bara den som klarar jobben kommer att ha råd med en offensiv satsning på sjukvården förutsätter fler människor i arbete.

 

Från Moderaterna vi vill ge ett större inflytande till både patienter och medarbetare. Vill se en sjukvård av hög kvalitet som är tillgänglig för alla. Patienten ska alltid stå i fokus och vi vill ta tillvara på medarbetarnas engagemang och kompetens.  Det behövs fler karriärvägar för dem som jobbar inom vården. Bättre löneutveckling för specialistutbildad vårdpersonal.

 

Länets tre sjukhus ska utvecklas och Norrlands universitetssjukhus ska fortsätta vara Sveriges bästa. Vi vill säkra specialist- och akutvård genom att utveckla Skellefteå och Lycksele lasarett.

 

Vårdköer eller överbeläggningar på länets sjukhus ska försvinna. Ambulansen ska täcka hela Västerbotten. Ambulanser ska inte ersättas med akutbilar.

 

Tillsammans med mina vänner i Alliansen vill vi förbättra sjukvården i länet.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.