EU påverkar din vardag

På söndag är det val till Europaparlamentet. Då bestämmer du vilken väg Europa ska ta de kommande åren. Din röst är viktig. Hur du röstar får konsekvenser för människors vardag i Sverige. EU finns överallt omkring oss, och de beslut som fattas påverkar nästan alla delar av vårt samhälle.

Samarbetet påverkar oss alla. Sedan vi gick med i EU har mat och resor blivit billigare, utbudet större och luften renare. Vi vill behålla ett öppet Europa och även riva handelshinder utåt. Med frihandel EU–USA skulle Österlenäpplen få säljas i New York och vi få köpa USA-jeans utan tullkostnad.

Sedan Sverige gick med i EU för snart 20 år sedan har samarbetet påverkat oss alla, på ett eller annat sätt. Vi har gått från att vara nästan nio miljoner svenskar då till att ingå i en gemenskap med mer än 500 miljoner européer i dag. Vi har fått tillgång till en inre marknad med 23 miljoner företag och fri rörlighet mellan EU:s länder. Det har öppnat stora möjligheter för människor och företag i Sverige och Europa.

Sverige är ett fantastiskt land. Sedan 2006 har jobben blivit över en kvarts miljon fler. Vi har högst sysselsättningsgrad och högst arbetskraftsdeltagande i hela EU. Vi ligger dessutom i topp när det gäller hur stor andel kvinnor som jobbar.

Om vi ska behålla toppositionen i EU måste vi fortsätta ta ansvar för fler jobb och ökad tillväxt. Om vi vill fortsätta förbättra för människor i vardagen, då måste vi vara aktiva i Europaparlamentet. Nya Moderaterna tror på Europa. Vi vill ha gemensamma regler på områden där Europasamarbetet behövs och kan spela roll för människor i Sverige.

Så vad har EU någonsin gjort för dig? Det beror på hur noga du tittar. Nya Moderaterna har politiken för din vardag och för Sveriges framtid.Gå och rösta på nu på söndag.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.