Träff med distriktsläkarföreningen

Igår hade Västerbottens distriktsläkarförening bjudit in alla politiker för en dialog om primärvården och dess förutsättningar. Det blev en bra träff som inledes med en presentation av en fördjupad studie som är gjort av primärvården i en internationell jämförelse. Den visar att Sverige har väldigt många läkare per 1000 innevånare men att befolkningen gör jämförelsevis väldigt få läkarbesök såväl i primärvård som i slutenvård. Den efterföljande diskussionen kom till stora delar att handla om samsyn kring många utmaningar kring personalförsörjning och att primärvården har ett tufft uppdrag. Däremot så blev skiljelinjerna tydliga när det gäller synen på primärvårdens uppdrag och finansiering där Moderaterna och Allianspartierna vill se ett smalare uppdrag med ett tydligt bestämmande längre ner i organisationen och en utökad finansiering.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.