Vänstern stora svek mot väljarna

Idag skriver jag tillsammans med mina allianskollegor i Umeå tidning Vänsterpartiet stora svek mot väljarna i länet kring sjukvården.

 

Vänstern stora svek mot väljarna

Nu har den nya majoriteten i Västerbottens läns landsting bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet fått sin budget för 2015 samt plan 2016 och 2017 antagen av landstingsfullmäktige. Vänsterpartiet hoppade av majoriteten under förra mandatperioden när akutvårdsplatserna i Dorotea stängdes och ambulansen i Åsele avvecklades men nu väljer Vänsterpartiet att gå med i majoriteten igen trotts att socialdemokraterna inte ändrat uppfattning i dessa frågor.

Sett till den tagna budgeten så är den klinisk fri från spår av de vallöften som utlovades av Vänsterpartiet. Vad blev vallöftet om återställare av ambulans i Åsele, akutvårdsplatser i Dorotea och kraftigt ökade resurser till sjukvården? Från Alliansen föreslogs kraftiga satsningar på primärvården med 40 miljoner, 20 miljoner mer än majoriteten. Likaså viktiga satsningar på att minska ned de långa vårdköerna. För oss i Alliansen duger det inte att Västerbotten har Sveriges längsta vårdköer.

Från Alliansen kan vi bara konstatera att Vänsterpartiet valde att sälja sig för att komma tillbaka till makten detta utan att kunna visa väljarna att de fått något för det. Allianspartierna står upp och står fast vid att hela länet ska ha en trygg, rättvis och jämlik sjukvård även efter valet.

Nicklas Sandström (M)
Oppositionslandstingsråd

Ewa-May Karlsson (C)
Gruppledare

Marianne Normark (FP)
Gruppledare

Birgitta Nordvall (KD)
Gruppledare

 

En kommentar

  1. "Dosan"

    Dumheter. De enda som har svikit väljarna är som vanligt Alliansen. Självgoda nyliberaler som säljer ut välfärden till riskkapitalister. Regeringskrisen är ERT ansvar och ert problem, ni skapade den. Ni sålde ut sverige och skapade osäkerheten som gödde det nya svenska rasistpartiet, och de i sin tur slängde verktyg i maskineriet konstant genom oseriöst och barnsligt uppförande. Det är NI som har möjliggjort detta, det är NI som skapat det här kaoset.

    Det är fakta. Om du hävdar annorlunda så är det lögn och vi vet alla det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.