Gott nytt år!

Då vänder vi blad återigen för ett år som varit. Ett minst sagt innehållsrikt år. Jag tänker framförallt på att det varit val till Europaparlamentet samt de allmänna valen. När det gäller landstingsvalet är jag självklart besviken med att vi inte lyckades nå ett alliansmaktskifte i landstinget. Inte minst utifrån det stora folkliga missnöje som varit kring indragningarna i inlandssjukvården som har varit. Därtill att vi i Västerbotten har Sveriges längsta vårdköer och har dessutom ökat med 20 procent de senaste fyra åren.

Trots att rikstrenden slår igenom kraftigt där Moderaterna tappade mycket väljare behåller vi ställningarna på ett bra sätt utifrån rekordvalet år 2010. Vi tappar från tio till nio mandat och behåller därmed ställningarna som det största partiet i alliansen. Sammantaget är jag nöjd med Moderaternas valresultat i landstingsvalet som historiskt sätt är vårt näst bästa val hittills.

Vi ser att väljarna valt att rösta fram ett fortsatt rödgrönt styre av landstinget. Vi ser även att väljarna valde att straffa de styrande socialdemokraterna i många inlandskommuner och till viss del i Umeå. Trots det så valde väljarna att gå antingen mer vänster ut eller till Sverigedemokraterna.

För Moderaterna och Alliansen blir det alltså fyra år till av opposition. Nu påbörjas arbete att dels i moderaterna men även i Alliansen att göra en eftervalsanalys hur vi ska fortsätta att utveckla och förnya vår sjukvårdspolitik för att möta väljarna vid landstingsvalet 2018.

Jag har under året gjort massor av besök runtom i länet och träffat många anställda i landstinget som gör dessa stordåd möjliga. Besök som inspirerat mig massor och budskap som jag tar med mig i mitt dagliga arbete.

Jag ser verkligen fram emot nästa år med tillförsikt och nya utmaningar och möjligheter. Med dessa ord skulle jag vilja önska alla bloggläsare ett riktigt Gott nytt år!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.