Varför längst väntan i Västerbotten för att få en cancerbehandling?

Pressmeddelande 140112: Varför längst väntan i Västerbotten för att få en cancerbehandling?

Moderaternas oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström kräver nu besked av den styrande rödgröna majoriteten för sjukvården i Västerbotten varför det är längst väntan i landet för att få en sjukvårdande behandling. Ett konkret exempel är att rekommendation för att få behandling för bröstcancer är tre veckor så är kötiden i Västerbotten fyra veckor.

Sandström vill nu ha svar på när kötiden för att få till exempel behandling för bröstcancer kommer att vara under tre veckor samt vilka åtgärder som kommer att vidtas för att minska de långa vårdköerna i länet.

Sandström menar att det är tufft att rekrytera sjuksköterskor är inget isolerat fenomen för Västerbotten utan det som skiljer ut sig är att Västerbotten fortsätter att vara sämst i landet.

– Det är oacceptabelt att västerbottningar ska behöva vänta längst i landet och att vårdköerna har blivit längre under de senaste åren säger Nicklas Sandström. Det krävs krafttag och nya grep kring för att få bort de långa vårdköerna, som medborgare behöver man vård och inte en kölapp avslutar moderaternas Nicklas Sandström.

 

 

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.