M säger nej till den rödgröna skattehöjningen i landstinget

Den rödgröna majoriteten fortsätter att urholka arbetslinjen. I dag har den rödgröna majoriteten i landstinget presenterat sitt förslag på landstingsplan och budget. Som väntat föreslås en skattehöjning med 50 öre vilket motsvarar 278 miljoner kronor. Jag menar att skattehöjning kommer slå hårt mot länet och jobben. Redan idag har många kommuner i länet landets högsta skatter, som nu kommer bli ännu högre. Nya Moderaterna i landstinget säger nej till skattehöjningen.

Jobben är den allra viktigaste frågan för att möte sjukvårdens utmaningar och finansering. När fler jobbar får vi mer resurser till fler ambulanser, mer personal och nya läkemedel. Det är alltså med fler arbetade timmar som vi skapar vårt välstånd och en bättre sjukvård. Vägen framåt går inte via höjda skatter utan sjukvården måste bryta med en sjukhustung struktur som ger onödigt höga kostnader och långa vårdköer.

 

2 kommentarer

  1. jb

    Hej! Några frågor från en som jobbar på landstinget, vad menar du med….
    a. bryta med sjukhustung struktur? (känns lite som att vi bryter med den strukturen i sommar, på personalens bekostnad)
    b. att ni säger nej till skattehöjning eftersom det redan är höga skatter (i min mening ett ickeargument)
    c. när fler jobbar får vi fler ambulanser och mer personal. (men om det inte finns någon personal till dessa ambulanser och avdelningar stängs pga personalbrist, jobbar då fler?)

    Tacksam för svar!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej!

      Ber om ursäkt för sent svar, mejla gärna nästa gång. Det handlar om att gå till en struktur där patienterna ges förutsättningar att göra mer egenvård med stöd av sjukvård. Det handlar om att stärka upp primärvården så att patienterna går dit istället för på akuten. När det kommer till skatterna så går det inte bara att höja och höja skatterna, någon gång försvinner även det vapnet. Det jag ser när jag är ute i sjukvården och proar är att mycket av personalens tid går till arbetsuppgifter som man är överkvalificerade för. Genom att stärka upp tex vårdnära service och annat stöd till de vårdutbildade frigörs mer tid för ssk och läkare att göra det man är utbildade för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.