Vårdköerna växer igen på grund av S-politik

Vårdköerna växer igen. I sammanställningen som Läkartidningen gjort visar att antalet landsting som når upp till den lägre nivån – 70 procent av patienterna inom 60 dagar – sjunkit markant efter att kömiljarden avskaffades av den nya Socialdemokratiska regeringen. (bilaga 1)

Enligt den öppna statistiken som Sveriges kommuner och landsting, SKL, redovisar varje månad. Har antalet patienter i Västerbotten som väntat över 90 dagar på operation/åtgärd med 40 % på tre år. Totalt antal väntande för att få sjukvård i länet har ökat från 11 174 i januari 2013 till 17 159 patienter i januari 2016. I en interpellation frågar jag Peter Olofsson (S) med hänsyn till de allt längre vårdköerna vilka åtgärder majoriteten tänkt vidta för de allt längre vårdköerna och om Olofsson (S) anser att avskaffandet av kömiljarden bidragit till längre köer.

 

Bilaga 1

 

Kömiljarden 2 Kömiljarden

 

Ingen ska behöva vänta i över 3 månader på sjukvård. När köerna återigen växer, efter att ha minskat under stora delar av Alliansens tid vid regeringsmakten, ska Socialdemokraterna i länet erkänna att reformens avskaffande var ett misslyckande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.