S/MP-regeringen presenterar en budget som går åt fel håll

Idag presenterade den rödgröna regeringen sin budget. Det råder högkonjunktur i Sverige, men trots det går man med underskott. Regeringen höjer skatterna med 40 miljarder vilket i praktiken betyder det att 6 av 10 får lägre disponibel inkomst. Regeringen gör det mindre lönsamt att arbeta mer och mindre lönsamt att gå från bidrag till jobb.

Vänsterpartiet försöker få det till att det är en liten klick rika människor som drabbas. Men verkligheten är en annan det är till exempel poliser, barnmorskor, specialistsjuksköterskor och elmontörer som drabbas av skattehöjningar. ­Sammantaget innebär regeringens politik kostnadsökningar på över 19 000 kronor om året för en barnfamilj där både föräldrarna arbetar

­Regeringen förmår inte heller att ta krafttag mot problemen på arbetsmarknaden. Motsvarande upp emot 1 miljon människor befinner sig i utanförskap och bidragsberoende i Sverige. Dagens presentation av budgeten visar att det är en påtaglig brist på reformer

En offensiv satsning på sjukvården för att möta framtidens utmaningar förutsätter fler människor i arbete och lägre trösklar in på arbetsmarknaden – och då måste det alltid löna sig att arbeta.

Titta bara på den demografiska förändringen Sverige står inför, antalet personer som jobbar ska försörja allt fler så måste man inse att en bra  jobbpolitik är den högsta prioriteten. Jobben är den allra viktigaste frågan för att kunna möta utmaningar för den gemensamt skattefinansierade sjukvården. När fler jobbar får vi mer resurser till fler ambulanser, mer personal och nya läkemedel. Det är alltså med fler arbetade timmar som vi skapar vårt välstånd och en bättre sjukvård. När regeringen gör det mindre lönsamt att arbeta och göra rätt för sig går det åt fel håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.