Vad säger de andra partierna om att låta medborgarna få säga sitt om Stornorrland?

Moderaterna har tagit initiativ till att medborgarna ska kunna få tycka till om planerna på ett Stornorrland. Helt oaktat vad man tycker om sakfrågan borde de politiska partierna kunna låta väljarna få tycka till i en folkomröstning. Den möjligheten finns om landstingsfullmäktige tar beslut om det. Jag har ställt frågan till de politiska gruppledarna i landstinget om hur de ställer sig till att genomföra en folkomröstning om planerna på en storregion.
I Jämtland/Härjedalen ska det genomföras en folkomrösting och snart finns det underlag för folkomröstning i de andra grannlänen. Varför inte genomföra en folkomröstning samtidigt i hela Norrland om denna viktiga principfråga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.