Låt medborgarna få rösta om Stornorrland

Just nu pågår av de största förändringarna i modern tid i hur samhället ska organiseras.  I planerna är det bland annat tänkt att fyra län ska bli ett. Det betyder att andra läns politiker kommer att kunna påverka hur sjukvården i länet kommer att organiseras och till exempel hur många akutsjukhus och BB:n som ska finnas i Västerbotten.

 

Denna förändring genomförs utan att medborgarna fått säga sitt om planerna. Socialdemokraterna verkar, hur stort motståndet än verkar vara, vilja genomdriva denna förändring innan nästa val, utan att väljarna har fått säga sitt. En färsk opinionsundersökning visar att en mycket stor majoritet är emot planerna. Moderaterna i Västerbotten säger som bekant nej till förslaget om storregion.

 

På andra håll har företagare, tankesmedjor, politiska partier, handelskammaren eller engagerade privatpersoner tagit stafettpinnen att mobilisera för att åstadkomma en folkomröstning om dessa planer. Moderaterna bjuder nu in alla dessa krafter till ett uppstarts möte nu på torsdag i Lycksele klockan 18.00 på Medborgarhuset. Alla som vill delta kan höra av sig till oss för att åstadkomma ett opolitiskt folkinitiativ för en folkomröstning. Det är dags att medborgarna får rösta om ett tilltänkt Stornorrland!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.