Virtuella vårdrum i städer?

Det börjar vara några år sedan det virtuella vårdrummet i Slussfors invigdes. Enligt tidsplanen är det på gång fler virtuella vårdrum i ett antal kommun i länet utifrån konceptet från Glesbygdsmedicinskt centrum i Storuman (GMC). Det är bra!

Samtidigt har mycket hänt sedan dess. Runt om i landet börjar privata aktörer i samarbete med till exempel apotek erbjuda liknande koncept. Digitala vårdlösningar har exploderat, allt fler patienter väljer dessa före det traditionella utbudet. Efterfrågan på digitala lösningar för att underlätta för folk i vården har alltså också exploderat.

Jag kommer ställa några frågor till landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S). Hur ser man på utvecklingen av fler virtuella vårdrum, samt om man kan tänka sig att låta privata aktörer erbjuda dessa tjänster i länets städer när landstinget inte kan det i dagsläget.

Moderaternas inställning är att vi i grunden är positiv till att vårdutbudet ökar, särskilt när vårdköerna har vuxit. Mångfald och valfrihet är bra för vården och det behövs mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.