Vården ska vara säker

Den moderna sjukvården erbjuder behandlingar som är omfattande. De kan bota svåra sjukdomar men kan även innebära risk för komplikationer och biverkningar. Därför vill vi införa en nollvision mot skador i vården. Den patient som trots allt skadas av en skada eller komplikation som skulle ha varit undvikbara vill vi att det ska erbjudas ett rättssäkert och tryggt sätt att få upprättelse och kompensation.

Sjukvården behöver ständigt prioritera utveckling av medarbetarnas kompetenser och arbeta systematiskt med vardagliga förbättringar. Vi tror på införandet av lätt tillgängliga medicinska beslutsstöd som hjälper vården att fastställa diagnoser och besluta om behandlingar. Genom kvalitetssäkrade och dokumenterade processer blir det möjligt att följa upp och stärka vårdens kvalitet.

3 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Du har nu några gånger haft politisk reklam med bild på dig i papperstidningen. Maken tillvärdelösa plattityder får man leta efter. T. ex. har du i dag som slagord ”Vårdköerna ska bort”. Vilket parti vill inte det? Varför inte i stället t. ex. skriva ”Fri vård åt papperslösa ska bort”? Det skulle också minska vårdköerna samt dessutom vårdkostnaderna.

  2. Ulf Parde

    Jag läser vidare i dagens VK. Där står på s. 4 om en 80-åring som söker hjälp av vården och hänvisas bara till digitala tjänster. Ett att uppfylla ditt slagord i den rubrik du har här (”Vården ska vara säker”) kan vara att även de många vårdbehövande som inte klarar den digitala tekniken inte lämnas utanför. Borde vara en självklarhet – lag på.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Finns ett helt manifest med mer innehåll. Svårt att få fram ett budskap på bara någon rad. Tycker det fångar essensen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.