En trygg och säker förlossningsvård

Västerbotten har i många avseenden en mycket väl fungerande förlossningsvård som vi kan vara stolt över. Men det finns problem som behöver åtgärdas. Inför sommaren år 2017 meddelades det att barnmorskorna bara skulle få ta ut tre av sina fyra veckor semester. För några år sedan pratades om sommarstängt på förlossningen i Skellefteå.

Moderaterna vill satsa på förlossningsvården. Under nästa mandatperiod avsätter vi nationellt 1 miljard om året för att förlossningsvården. Pengarna ska användas för att få hela vårdkedjan mellan mödravård, förlossningsvård och eftervård att hänga ihop bättre. Idag utbildas för få barnmorskor och behoven framåt är stora. Vi vill utöka antalet platser på barnmorskeutbildningen under nästa mandatperiod.

Vi avsätter dessutom 400 miljoner kronor om året för att fler sjuksköterskor ska få möjlighet att utbilda sig med bibehållen inkomst. Moderaterna vill förbättra förlossningsvården i Västerbotten. Vi vill att personalen ska kunna få ta ut sin semester och länets medborgare ska vara trygga att kunna föda året runt utan hot om sommarstängning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.