Kommentar med anledning av Dagens Medicins sjukhusranking

Idag, onsdag, presenterar Dagens Medicin sin ranking över Sveriges bästa sjukhus 2018. Moderaterna konstaterar att det är både ris och ros till den västerbottniska vården och menar att åtgärder för att vända kökrisen nu måste sättas i verket.


Inom kategorin mellanstora sjukhus ligger både Skellefteå och Lycksele långt ifrån topp 10. Glädjeämnet är fortsatt NUS som ligger bra till men tappar dock förstaplatsen till förmån för universitetssjukhuset i Örebro. 

Det är fortsatt mycket goda medicinska resultat på NUS och vi ska vara mycket stolta över våra kompetenta medarbetare som jobbar hårt för de resultaten. Inom tillgänglighet har marginalen till den nya ettan Linköping ökat och flera andra sjukhus har rusat förbi. Det är dock inte förvånande att vi tappar första platsen när vi har så stora problem med tillgängligheten. Det konstaterar Nicklas Sandström, regionråd i opposition (M).

 

Vi från Moderaterna har länge påpekat att vi måste ta den stora problematiken kring vårdköer och tillgängligheten på allvar och har under lång tid kommit med konkreta åtgärder för att vända krisen. Nu är det dags för den styrande rödgröna majoriteten att börja leverera, avslutar Sandström (M).

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.