En jämställd hälso- och sjukvård

Att vård ska ges på lika villkor är en självklar utgångspunkt för Nya Moderaterna. Många studier av jämställdhet i hälso- och sjukvården visar att kvinnor och män behandlas olika när det inte finns skäl för det. Vi vet att det finns tydliga skillnader mellan HBTQ-personer och heterosexuella när det gäller hälsa, särskilt tydlig är denna skillnad bland unga. En stor bakgrund till detta är att HBTQ-personer i större utsträckning är utsatta för av osynliggörande, diskriminering, mobbning, hot om våld och våld. Sjukvården fyller därför en viktig funktion i arbetet med att motverka diskriminering och fördomar.

 

För att komma tillrätta med de skillnader som finns är det viktig att landstinget kontinuerligt arbetar med jämställdhet och har ett HBTQ-perspektiv som en del i sitt kvalitetsarbete. Det är viktigt att löner och arbetsvillkor fördelas rättvist och att landstinget bedriver en personalpolitik som gör att familjeliv och arbetsliv kan kombineras.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.