(M) Kritiska till de rödgrönas planerade nedläggning av specialistmottagning för personer som blivit utsatta för sexuellt våld

Pressmeddelande 200508: (M) Kritiska till de rödgrönas planerade nedläggning av specialistmottagning för personer som blivit utsatta för sexuellt våld

Just nu pågår planer på att stänga Asta-mottagningen som är en specialistmottagning för vuxna som blivit utsatta för våldtäkt, sexuella övergrepp i barndomen, hedersrelaterat våld samt våld i partnerrelation. På mottagningen finns psykiatrisk specialistläkare, specialistsjuksköterska i psykiatri, fysioterapeut, psykolog och socionom.

–       Moderaternas regionråd i opposition Nicklas Sandström är mycket kritisk till planerna på nedläggning. Den här specialistmottagningen är mycket viktig för de personer som blivit utsatta för sexuellt våld och behöver specialistbehandling.

 

–       Patienttillströmningen har ökat till ASTA, framför allt under de senaste två åren. Under 2018 och 2019 ökade mängden nya patientärenden med 39 %. Det skulle vara tragiskt om Västerbotten tappade den här specialistmottagningen som i många avseenden är sverigeledande med sin kompetens säger Sandström. Han hoppas nu att den rödgröna regionmajoriteten ändrar sig och låter mottagningen vara kvar.

2 kommentarer

  1. Alejandro caviedes

    ”Kritiska till de rödgrönas planerade nedläggning…” är titeln på ditt inlägg. Var och när menar du att de rödgröna ska ha lagt förslag att lägga ner och varför framgår det inte av texten? Tacksamt för svar.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Ja, ni styr regionen. Nu backade ni efter kritik från bland annat moderaterna vilket är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.