Självklart ska bidrag stoppas till Ibd Rushd även i regionen

Jag noterar att Sverigedemokraternas gruppledare försöker göra en poäng av att de som ensamt parti vill stoppa bidrag till Ibn Rushd. Varm välkommen att ansluta dig till den linjen. Till skillnad från SD har vi under en längre tid helt velat stoppa utbetalning av föreningsbidrag. Den 5 december 2019 i Regionala utvecklingsnämnden drev våra ledamöter följande linje när frågan om Överenskommelse om folkbildning 2020-2022 skulle hanteras: ” Att studieförbund och folkhögskolor arbetar för att stärka demokratin och motverka diskriminering är ett av statens huvudkrav för att ekonomiskt stöd ska beviljas till dessa verksamheter. Detta borde också vara självklart för Region Västerbotten. Eftersom staten kräver att studieförbund och folkhögskolor ska redovisa sina insatser för att stärka demokratin och motverka diskriminering skulle ett regionalt krav kring detta inte innebära något större merarbete för studieförbunden och folkhögskolorna. Principiellt är det för oss helt centralt att den regionala politiska nivån ställer krav på redovisning av vilka regionala insatser som studieförbunden och folkhögskolorna gör för att stärka demokratin och motverka diskriminering.

Mot den bakgrunden reserverar vi oss mot beslutet att inte tillföra kravet, med innebörden att studieförbunden respektive folkhögskolorna ska redovisa sina regionala insatser för att stärka demokratin och motverka diskriminering, i listan på vad dessa verksamheter ska redovisa i sina verksamhetsberättelser till regionen.”

Det är ett kriterium som i praktiken skulle förhindra regionen att betala ut bidrag till Ibn Rushd mot bakgrund av de extremistiska åsikter som sprids inom studieförbundet.

Se länk: https://www.expressen.se/debatt/ska-miljoner-fortsatta-ga-till-fusk-judehat-och-islamism/?fbclid=IwAR23mf9EZciGsXbUbGjvax_Vs2fwf2s6w5hxGDH6C3tUzJHFPN5WZmthkmY

Det vore hedersamt om Petter Nilsson (SD) höll sig till fakta innan han går ut i debatten. I vilket fall så är han varmt välkommen till att ansluta sig till den linjen Moderaterna drivit en längre tid.