(M): vaccinet mot covid-19 ska vara gratis

Pressmeddelande: Moderaterna i Västerbotten gick idag ut och krävde att regionen bör ta beslut snarast om att vaccinet mot covid-19 ska vara gratis.

– Regionen måste vara redo när vaccinen är klara att distribueras. Därför kräver M att ett beslut om att Detta oavsett om staten står för hela kostnaden eller inte av vaccinet, säger Nicklas Sandström (M) regionråd i opposition.

Moderaterna räknar dock med att staten tar kostnaden, precis som man tagit kostnaderna för testerna av covid-19.

– Nästa steg är att region Västerbotten bör ha en plan färdig inom kort för logistiken kring vaccinen för att inte stå oförberedd när vaccinet kommer. Moderaterna kommer vara pådrivande i det arbetet för Västerbotten, säger Sandström (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.