36 miljoner till vårdens pandemihjältar

Pressmeddelande 210330: 36 miljoner till vårdens pandemihjältar

Idag har den politiska majoriteten valt att tillskjuta 18 miljoner kronor i ett ökat löneutrymme i samband med årets löneöversyn. Utrymmet riktas till de verksamheter och grupper inom hälso- och sjukvården som varit hårdast belastade under pandemin. Det är något som Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna välkomnar och helt nödvändigt för att klara av den långsiktiga förmågan att rekrytera och behålla personal. Utöver det avsätter vi 18 miljoner till i löneutrymme för att kunna göra en engångssatsning till grupper inom hälso- och sjukvården som varit hårdast belastade under pandemin. Totalt handlar det alltså om 36 miljoner extra till vårdens fantastiska hjältar som slitit och sliter hårt under pandemin säger Nicklas Sandström (M), Ewa-May Karlsson (C), Maria Lundqvist Brömster (L) samt Hans-Inge Smetana (KD).

 

Allians för Västerbotten

Nicklas Sandström (M), regionråd i opposition

Ewa-May Karlsson (C), gruppledare

Maria Lundqvist Brömster (L), gruppledare

Hans-Inge Smetana (KD), gruppledare

 

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Här håller jag med den ins. i VK 31/3 som tyckte att 4 000 extra per vecka (=16000 – 20 000) per månad är för mkt. De har ju även avtalsenlig övertidsers. på ibland 220 %. I st f att dränka sjv-personal i (skattebetalarnas) pengar är det viktigaste att sjv-personal får återhämtning. Illa att Borgerliga står för överbudspolitik.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Vi har inte satt ned foten i någon specifik ersättningsnivå. Det är viktigt att komma ihåg att gruppen som jobbar med den direkta covid-vården är fler än undersköterskor och sjuksköterskor också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.