100 förslag för en bättre integration

Hälften av dem som invandrat till Sverige och som är i arbetsför ålder är inte självförsörjande. Och alldeles för få talar svenska trots många år i Sverige. Det är ett stort politiskt misslyckande. Igår presenterade Moderaternas integrationskommission 100 förslag för en bättre integration.

Bland förslagen:

 • Inför mål för att invandringen ska bli bra för Sverige – mät graden av självförsörjning och kunskaper i svenska.
 • Minskad invandring – en framgångsrik integration kräver en kraftigt minskad invandring.
 • Anpassning till det svenska samhället – språkkrav både för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Det ska också krävas godkänt prov i samhällsorienteringen för medborgarskap.
 • Bryt boendesegregationen – avskaffa eget boende (EBO) för asylsökande och genomför en nationell folkräkning för att komma till rätta med fusket.
 • Byt ut bidragslinjen mot arbetslinjen – alla som kommer till Sverige ska steg för steg kvalificera sig till välfärdsförmåner genom jobb. Inför bidragstak så att det alltid lönar sig att ta ett jobb.
 • Öka språkkunskaperna hos barn – inför språkscreening i svenska hos BCV och språkförskola för barn i utsatta områden. Alla elever ska erbjudas läxhjälp från årskurs fyra och lovskola från årskurs sex.
 • Mönsterbrytande åtgärder för ökad trygghet – förbjud deltagande i en kriminell organisation och fördubbla straffen för gängkriminella. Och omhänderta fler unga som begår brott enligt LVU.

4 kommentarer

 1. leif

  Hur kommer det då sig att så många från ert samarbetsparti, SDs, medlemmar är så dåligt utbildade att dom knappt klarar att skriva 280 tecken på twitter på ett sätt så en vanliga människa förstår?

  Bör dessa och skickas nånstans, kanske tillbaka till skolan?

 2. Guhuru

  Inför mål för att invandringen ska bli bra för Sverige? va menar ni? är jag dålig för Sverige lr? Jag har nog betalt skattlängre än du Nicklas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.