Ett historiskt underkännande

Stefan Löfven är den förste minister någonsin att fällas i en misstroendeomröstning.

Riksdagen anser att statsministern och hans regering har misslyckats med uppgiften att leda landet. Det är ett historiskt underkännande. Den här regeringen borde aldrig ha tillträtt. Svenska folket röstade för partier som gick till val på att byta ut Stefan Löfven, men fick istället ett korthus byggt på oförenliga löften. Idag har det fallit samman. Det här är ett stort misslyckande för Stefan Löfven. Han har lett Sverige in i en regeringskris. För detta bär Stefan Löfven ansvaret.

Ett äkta regeringsunderlag måste bygga på partier som har en gemensam färdriktning och vill samarbeta med varandra för Sveriges bästa. Om vi samlar ihop oss och gör det som krävs, kan vi gå en mycket hoppfull framtid till mötes. Men då måste vi ta tag i Sveriges problem, och det kräver en ny och handlingskraftig regering.

Moderaterna är beredda att leda en sådan regering, om förutsättningarna finns.

En kommentar

  1. Kenth

    Detta kommer att bli ett karusellkaos!
    Nu vill V ha tillbaks Löfvén som statsminister
    men med skrotat avtal om fri hyressättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.