Personal säger upp sig i protest efter S-beslut om egen regi av ambulans i inlandet

Idag rapporterar SVT Västerbotten om att personal som jobbat på ambulansstationerna i inlandet, som Falck har skött, säger upp sig i protest mot de nya villkor som Region Västerbotten erbjuder. Bakgrunden är att den politiska rödgröna majoriteten beslutat att säga upp avtalet med Falck och i stället ta över verksamheten i egen regi. Den personal som jobbat är inte alls lika nöjda med förändringen och väljer nu att säga upp sig i stället för att följa med i övergången. Nu tvingas regionen till dyra lösningar mer hyrpersonal. Från Moderaterna ville vi att man genomförde en ny upphandling av en verksamhet som fungerat väl. Nu ser vi konsekvenserna av det rödgröna styrets vilja att avveckla privat verksamhet.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Ja, det är bara dumsocialism i detta. Men det kanske gäller även betr. SKR:s beslut (där M deltagit) att ta över ambulansflyget i egen regi.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Det är ju en sanning med modifikation. Det är framför allt uppbyggnad av en samlad nationell resurs med nya mer ändamålsendliga flygplan. Idag är den här typen av resurs väldigt ojämt fördelad i landet. Jag hade mer än gärna sett att drift av ambulansflyg hade upphandlats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.