Vaccinpass – så att fullvaccinerade får sin frihet tillbaka

Sverige ska ha god beredskap för att hantera en eventuell ny våg av smitta. Men staten ska inte behålla inskränkningar av grundläggande fri- och rättigheter längre än nödvändigt, och för fler människor än vad som krävs. Istället bör fler vaccinera sig och de som redan är vaccinerade ska kunna återgå till ett normalt liv och ett mer öppet samhälle. Moderaterna kommer i riksdagen kräva att regeringen gör tre viktiga förändringar i arbetet mot pandemin:

✅ Förläng pandemilagen – men bara med två månader i taget, istället för fyra som regeringen föreslår.

✅ Vaccinera hela befolkningen – satsa på att nå fler i utsatta områden och utrikes födda, som idag vaccinerar sig i mindre utsträckning. Och erbjud barn mellan 12 och 15 år vaccin.

✅ Inför nationella vaccinpass så att dubbelvaccinerade så långt som möjligt kan återfå sin frihet och återgå till ett normalt liv, fram tills att alla restriktioner avvecklats. Verksamheter som har drabbats hårt av restriktionerna – som resor, kultur, krogar och idrott – ska kunna öppna upp för alla vaccinerade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.