Ta bort plastpåseskatten

Plastpåseskatten är ineffektiv symbolpolitik. Nu tar vi bort den! 👍

Regeringens plastpåseskatt har inneburit att försäljningen av avfallspåsar på rulle, som inte beskattas och som är sämre för miljön, har ökat kraftigt. 👎

Innovations- och kemiföretagen anser att skatten leder till minskad återvinning av plast, ökad användning av förpackningar, ökad resursförbrukning och ökade koldioxidutsläpp. Konjunkturinstitutet anser samma sak. I Moderaternas budget tar vi bort platspåseskatten.

5 kommentarer

 1. Kenth

  Och inte alla sk”Plastpåsar” är ens tillverkade av plast.
  Att då kalla det för plastpåseskatt är fel.
  Bärkasseskatt borde det heta.

 2. Rolf

  Varför denna upprördhet över skatt på plastkassar? Köp en (eller fler) flergångskassar istället (kostar cirka 15-20 kr/styck), och gör det till en vana att ha en sådan i jackfickan eller liggande i bilen. Argumentet ”jag har plastpåsen till soporna” är inte hållbart, då du kan köpa en rulle med 20 soppåsar för runt 20-25 kronor.
  På det viset slipper ni betala denna (för er) så förhatliga skatt samtidigt som ni gör en något mindre klimatavtryck genom att använda shoppingkassen flera gånger. men det är klart, vad ska ni då klaga på?

 3. Couer-de-Leon

  Om ni vill slippa bärkasseskatten har jag en enkel lösning: Köp flergångskassar. Efter max fem besök till affären har ni tjänat in kostnaden per flergångskasse, och ni slipper köpa nya plastbärkassar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.