Förhandsvisning av akuten 2.0

Idag på förmiddagen har jag besökt akutmottagningen vid NUS för att lära mig mer om hur de jobbat med förändrade arbetssätt och en ny observationsvårdavdelning. Båda två delarna är i sak stora förändringar utifrån hur det fungerar idag. I stället för att varje professionsgrupp arbetar för sig så delas nu arbetslagen upp i multiprofessionella team. Det andra är en ny lätt-vårdavdelning som ska användas för ej akut vård men för de patienter som behöver en del undersökningar och bedömningar innan beslut kan tas om hemgång eller inskrivning till slutenvården. Vecka 44 öppnar avdelningen upp. Det arbetssättet avlastar inte minst akutvårdsavdelningarna inom slutenvården men det viktigaste är ju att patienten slipper bli inskriven på sjukhus i onödan.

Stort tack till verksamhetschefen Paula som visade mig runt och berättade om de pågående förändringarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.