Moderaterna och Samlingspartiet vill se en fast förbindelse mellan Umeå och Vasa

Moderaterna i Västerbotten och Samlingspartiet i Österbotten vill stärka vårt gränsöverskridande samarbete och ser att det strategiskt viktiga öst-västliga transportstråket kan skapa en sammanhållen arbetsmarknadsregion som gynnar utvecklingen i våra regioner och länder.

Efter många års gemensamt arbete så har vi nu världens mest miljövänliga färja som trafikerar Umeå-Vasa på plats, Aurora Botnia. Det betyder mycket att vi har en långsiktig färjelösning på plats för att säkerställa vårt gränsöverskridande samarbete mellan Sverige och Finland.

Vi ser vikten av att fortsätta utveckla de öst-västliga transportlänkarna för att ytterligare förbättra förutsättningarna för ökat utbyte mellan våra länder och regioner. Därför är en fast förbindelse över Kvarken en strategiskt viktig fråga och ett naturligt nästa steg för att förkorta restiderna och möjliggöra dagspendling i en gemensam arbetsmarknad.

 

Det nordiska batteribältet som nu etableras i finska Österbotten, svenska Västerbotten och norska Nordland är en av anledningarna till att behovet av lägre transportkostnader och förkortade restider är viktiga. Vi ser också stora möjligheter för samarbete inom många andra områden som sjukvård, kultur, utbildning och näringslivet.

 

Nu är det dags att ta nästa steg för att förverkliga en fast förbindelse mellan Umeå och Vasa!

 

Åsa Ågren Wikström                                                      Susanna Koski

Vice gruppledare Moderaterna Västerbotten               Viceordförande, Österbottens förbund

 

Riitta Pääjärvi-Myllyaho

Viceordförande, Pohjanmaan Kokoomus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.