Lyft för psykiatrin

I onsdags besökte jag tillsammans med regionstyrelsens arbetsutskott det pågående arbetet med den nya psykiatribyggnaden på NUS. Riktigt kul och spännande att se denna byggnaden som det var mycket debatt inför beslut. Byggnationen beräknas vara klar vid halvårsskiftet nästa år och inflyttning för verksamheten under tidig höst. Jag kan konstatera att kunna samla all psykiatriskt vård inklusive BUP och rättspsykiatrin som finns i Umeå på ett ställe skapar många samordningsvinster. De nya och ändamålsenliga lokalerna medför även att nya arbetssätt kan etableras som blir mer resurseffektivt och bättre för patienterna. Dessutom har man tagit lärdom från ljud och ljus projektet med Philips som resulterade i en toppmodern psykiatrisk vårdavdelning för några år sedan. Ska bli riktigt kul att få besöka verksamheten sen när de kommit igång i de nya lokalerna. Utöver ändamålsenliga lokaler för psykiatrin är lokalerna energieffektiva och håller en mycket hög miljöstandard.

2 kommentarer

 1. Peter

  Vad intressant!
  Men kan du inte beskriva mer vad det där ljud och ljus projektet handlar om?
  Tror du att dom nya lokalerna har bättre potential?
  Bättre positiv inomhusmiljö vore ju också bra då ventilationen i dom gamla lokalerna är riktigt dålig.¨
  Bra meningsfulla aktiviteter för patienter som ligger inne vore också bra om det finns i dom nya lokalerna.
  Då det sällan finns så mycket att göra för dom som ligger inne.
  I dom nuvarande lokalerna så finns det inte så mycket än bara pussel för patienterna att sysselsätta sig med vilket blir tråkigt i längden då folk inte lär bli friskare av att inte ha något att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.