S bluffar om ”öppet” BB i Lycksele – M betraktar förlossningen som sommarstängd

I fredags kom besked om att Lycksele BB inte kommer att stänga i sommar, men det kommer samtidigt inte att gå att föda barn på sjukhuset under tre veckor. I huvudsak kommer inlandets gravida kvinnor att hänvisas till BB i Umeå och Skellefteå under dessa veckor, men akuta förlossningsskeenden kommer att tas emot i Lycksele. Moderaterna kommenterar nu beskedet:

– I våra ögon kommer BB i Lycksele att vara stängt, men det är för väl att det finns personal som ställer upp för att hantera akuta förlossningsskeenden. Dock så riskerar detta tvetydiga besked att skapa oro vad som egentligen gäller, säger regionfullmäktigeledamoten Andreas Löwenhöök (M).

Riktar skarp kritik mot den politiska majoriteten

– Att förlossningsverksamheten i Lycksele nu, ännu en sommar, kommer att vara stängd för alla förlossningar utom de riktigt urakuta är ett fortsatt politiskt misslyckande. Trots att det under året både varit sommarstängt och julstängt har den S-ledda politiska majoriteten inte lyckats få ur sig en konkret handlingsplan för att förbättra situationen under ett års tid. Det är under all kritik sett till det mycket allvarliga läge som råder, säger Andreas Löwenhöök (M), som avslutar:

– Den fråga som västerbottningarna ska ställa sig i höstens regionval är om de fortsatt vill ha en trött och idélös S-ledd majoritet, vars misslyckade politik i förlossningsvården hotar BB i Lycksele, eller om de vill ha en borgerlig Allians som återkommande har presenterat förslag för att förbättra situationen, både på kort och lång sikt.

För frågor eller ytterligare kommentarer, vänligen kontakta:

Andreas Löwenhöök (M)

Ledamot i regionfullmäktige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.