Kriminella klaner har ingen plats i Sverige!

Minst 40 kriminella klaner verkar i Sverige, enligt polisen. Klanerna använder välfärden som bankomat genom systematiskt bidragsfusk, kontrollerar och sätter skräck i hela stadsdelar, och utmanar både statens våldsmonopol och den demokratiska rättsordningen. Men medan problematiken tilltar, har lagstiftningen hamnat efter. Nu sätter vi stopp för det. Här är Moderaternas 10-punktsprogram mot det hotande klansamhället.

1️⃣ Ge BRÅ i uppdrag att kartlägga de kriminella klaner som är aktiva i Sverige idag.
2️⃣ Kriminalisera klanrättegångar och andra otillbörliga parallella rättsprocesser.
3️⃣ Möjliggör preventiv avlyssning av kriminella klaner.
4️⃣ Inrätta ett särskilt nationellt exit-program för medlemmar i kriminella klaner.
5️⃣ Förbjud kusinäktenskap.
6️⃣ Inrätta en särskild klanenhet inom Polisen enligt tysk modell.
7️⃣ Fler barn som växer upp i kriminella klaner ska omhändertas.
8️⃣ Möjliggör anonymitet för tjänstemän vid myndighetsbeslut som riktar sig mot medlemmar av kriminella klaner.
9️⃣ Säkerhetspröva beslutsfattare på utbetalande myndigheter.
🔟 Fler kriminella klanmedlemmar ska utvisas.

3 kommentarer

  1. brorson

    En klan kan väl inte i sig vara kriminell? Däremot kan en del av en klan vara kriminell, på samma sätt som andra släktnätverk kan vara kriminella. Man söker inte medlemskap i en klan. Man föds in i en klan. Medlmskap i en klan beror alltså på genetiskt släktskap, men adoptioner förekommer också. Klanerna är en organisationsnivå mellan familjen och nationen / staten, vilken fanns före staterna. I länder med svag statsmakt och starka klanstrukturer är lojaliten mot klanen starkare än lojaliteten mot staten och dess lagar och myndigheter. Detta kan utnyttjas av kriminella klanmedlemmar. Vem styr klanen i Sverige, om klanhövdingen bor i en bergsby i Afgahnistan? Om klanhövdingarna så har bra koll på att klanmedlemmarna inte begår brott i hemlandet, kan de omöjligen ha koll på att klanmedlemmar inte be går brott i exempelvis Sverige och att klanbaserade kriminella nätverk inte uppstår här.

    Klan är ett engelskt /skotskt uttryck vars ,motsvarighet i svenska språket är ätt. Med ett illa utbyggt statligt rättsväsen har klanrättegångar stor betydelse för rättsskipningen i länder med starka klanstrukturer. Inget ont i sig. Men i Sverige är klanrättegångar en återgång till ett för länge sedan passerat historiskt skede. När en svensk-somalier, som varit lärare i samhällskunskap i Sverige, utsågs till klanhövding i sitt hemland, uttalade han som sin målsättning att rättskipningen skulle delas mellan klanerna och det statliga rättsväsendet, vlket helt klart är ett steg i rätt riktning – i det landet – om det lyckas.

    När man läser de moderata förslagen mer i detalj får man intrycket att partiledningen förstår hur komplicerad frågan är.

  2. tjalle

    Varför sådde ni ett frö till detta när ni satt i regeringsstolen då , detta varnades det för redan på er tid vid makten men inget gjordes åt detta då .Och S har ju verkligen fått det att eskalera. Men ni kommer nog heller inte att göra nåt åt det mer än utreda och utreda . Finns bara ett sätt att tackla detta och det är att SAMARBETA ÖVER BLOCKGRÄNSERNA ,MEN MED DEN SANDLÅDEMENTALITET SOM RÅDER ÄR VÄL DETTA EN OMÖJLIGHET

  3. Drutten

    Helt rätt håller med M i denna fråga. Dessa individer hör inte hemma i vårt en gång så fina land som vi måste göra fint igen. Utländska kriminella och de som tillskanskat sig medborgarskap ska utvisas omgående. Man ska förtjäna medborgarskap. Detta tror jag också att hederliga invandrare som fått medborgarskap också anser och håller med om. Jag menar om jag och min familj måste fly så inte skulle jag vilja umgås med en svans av svenska kriminella i det nya landet. Det är så synd att hederliga invandrade ska få klä skott för kriminella invandrares illdåd i vårt öppna samhälle. Det är idag alldeles för mesigt i Sverige idag vad gäller kriminella, islamister,och nazister, dessa huserar hur dom vill i landet idag. Man kan ju hoppas att det blir andra tag i dessa frågor om vi byter regering men då måste det ske något omgående efter valet annars stampar landet sig djupare ner i avgrunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.