Minska administrationen så vi kan satsa på den krisande vården

Moderaterna anser att vården är till för våra patienter inte för regionens byråkrater. M anser att det är orimligt att sex nya administratörer anställts för varje nya sjuksköterska sedan 2018 i Region Västerbotten. Utöver det minskar antalet vårdplatser.

Därför har vi föreslagit att spara 200 miljoner kronor på administration, överbyggnad och ej vårdnära verksamheter för att prioritera på vårdpersonal och att korta köer.

Våra prioriterade satsningar för att korta köerna och satsa på vårdpersonalen:
✅ En stor personalsatsning på 70 miljoner som ska gå till en utökad lönepott, personalfond, fler karriärvägar samt förbättrad arbetsmiljö på vårdavdelningar med hög vårdtyngd! Dessutom krävs en fungerande individuell löneutveckling som premierar yrkeskunnande och erfarenhet.
✅ Länets långa vårdköer ska minskas med en prestationsbaserad satsning på 100 miljoner kr!
✅ Mer resurser till BUP och införande av vårdval så fler aktörer kan erbjuda vård istället för en kölapp till barn och unga som behöver hjälp med psykisk ohälsa.

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Håller med

    Om man t ex tar bort ett oppostionsråd eller låter politikerna få löner efter kompetens/utbildning etc så kan man bara på ETT oppostionsråd ha 3 sjuksköterskor ,fullt utbildade, anställda. Vilka tror du har mest ansvar för av dessa två yrkesgrupper?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej!

      Vi har bara ett oppostionsråd. Lite nyfiken på vad du anser är rätt kompetens för en folkvald politiker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.