Flagghissning i Region Västerbotten för att visa stöd för Ukraina

I mars förra året hissade Region Västerbotten Ukrainas flagga för att visa sitt stöd för landet och i dag på årsdagen av krigsutbrottet hissades åter den gulblå flaggan, åtföljd av en tyst minut. Artem Lytvyn från den ukrainska föreningen i Umeå lämnar över flaggan till Erik Johansson, med regionråden Nicklas Sandström och Jonas Karlberg vid sidan.

– I ett år har det ukrainska folket dagligen försvarat sin demokrati och frihet med sina liv som insats. I och med detta även vår frihet och vår demokrati. För detta flaggar vi idag stolta och oändligt tacksamma i solidaritet, säger regionstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S).

– Jag är stolt att Region Västerbotten i dag åter hissar den ukrainska flaggan för att visa solidaritet och stöd för Ukraina och dess befolkning. Stödet har betydelse i kampen för fred, frihet och demokrati samt det tydliga avståndstagandet mot krig och förtryck, säger regionråd Nicklas Sandström (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.