Starkt tillskott till det moderata sjukvårdslaget

Det är oerhört glädjande att jag får möjlighet att hälsa Cecilia Nordensson välkommen till det moderata laget och därmed vara med och framför allt forma vår sjukvårdspolitik. Cecilia är en av NUS mest seniora och namnkunniga kirurger vilket gör att hennes kompetens kommer att vara till stor nytta i framtagandet av politiska förslag för att vända utvecklingen i sjukvården i Västerbotten.
Cecilia är född och uppvuxen i Umeå och har varit anställd i regionen nästan kontinuerligt sedan hennes första sommarjobb inom långvården 1978. Efter sin läkarexamen 1990 och legitimation 1994 har hon arbetat på kirurgen sedan 1996, blev specialist 2001 och överläkare 2008. Hon pensionerades i april men arbetar fortfarande deltid. Hon har ett långt fackligt engagemang i läkarförbundet där hon varit styrelsemedlem sedan 2006 och dess ordförande 2016-2023. Detta har bland annat gett henne en ytterligare insyn i regionens ledning.
Cecilia var tidigare aktiv i Moderaterna under skol- och studietiden men vill nu ta steget tillbaka till en mer aktiv roll och då framför allt inom hälso- och sjukvårdsområdet. Jag är övertygad om att Cecilia kommer att göra stor nytta och starkt bidra till att öka Moderaterna förtroende inom hälso- och sjukvård och därmed bidra till ett maktskifte i Region Västerbotten. Återigen varmt välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.