En fantastisk utveckling för Miljöpartiet i Umeå!

Det är söndag, solen skiner och jag kan se tillbaka på en intensiv men underbar vecka för Miljöpartiet i Umeå. I måndags hade vi ett välbesökt Kommungruppsmöte där vi gick igenom allt möjligt i den lokala politiken. Och i onsdags var det dags för ett än mer välbesökt medlemsmöte.

Vi fick ta del av spännande information från bland annat Carina Aschan om projektet RUGGEDISED och smarta universitetsstaden, och vi valde enhälligt en ny ersättare till kulturnämnden – Farah Roukachi!

Förutom den goda stämningen, engagemanget och många intressanta diskussioner så är det extra roligt att vi ständigt får in nya medlemmar som vill vara aktiva. Och vår viktigaste uppgift är att se till att alla känner sig välkomna och delaktiga i vårt parti.

Som gruppledare har jag arbetat hårt för att alla våra nyvalda politiker i de olika nämnderna ska ha förutsättningarna att bedriva en aktiv politik med idéer, engagemang, insyn och i dialog med våra invånare. Nu ser jag med glädje resultatet – en aktiv och driven kommungrupp som dagligen diskuterar politiska frågor med varandra.

Det är det här som jag tror är nyckeln till framgång. Jag har alltid arbetat enligt filosofin att låta det som jag levererar tala för sig. Det är så vi i Miljöpartiet ska jobba för att vinna förtroende. Vi har ett ansvar för varje beslut som vi fattar och vi har därför en skyldighet att göra vårt yttersta för att sätta oss in i varje fråga. Vi har gått till val på många viktiga frågor inom miljö och klimat, mångfald, demokrati, livskvalitet och hållbar utveckling. Nu ska vi se till att göra allt vi kan för att få igenom så mycket av vår politik som möjligt.

Om tre år, när det är val igen och dags för en ny valrörelse så ska vi se till att det som vi levererat och jobbar för får tala för sig. Det är det enda sättet att i längden vinna allmänhetens förtroende.

Om du som läser detta vill veta mer om oss eller är intresserad av att engagera dig i vårt parti så är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Varmt välkommen ska du vara 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.