Terrorism får aldrig någonsin accepteras – oavsett vilket svepskäl någon tar sig för att beröva livet på oskyldiga!

För två år sedan drabbades Sverige av ett hemskt terrorattentat. Ett fruktansvärt ögonblick som aldrig kan suddas bort. Oskyldiga människor mördades och sårades i ett dåd som aldrig någonsin får accepteras, ursäktas eller försvaras i Sverige. Det var ett angrepp på vår demokrati, på vårt samhälle och våra värderingar.

Det är med sorg som jag tänker på de drabbade. Anhöriga som tvingas gå vidare utan deras älskade, en sorg som de dessutom varit tvungna att bearbeta i offentlighetens ljus vilket inte alltid är lätt. Jag beundrar samtidigt alla de som i denna hemska stund gjorde sitt yttersta för att rädda liv. Jag tänker på personalen inom polisen, brandkåren och sjukvården som fått agera i en mardrömsrik situation.

Tyvärr fick detta hemska dåd ytterligare en hemsk twist när en terrorist på andra sidan jorden valde att skriva ett av offrens namn på sitt vapen – ett vapen som han sedan använde för att mörda och såra oskyldiga civila. Det är så sjukt och obegripligt.

Våldsbejakande rörelser tenderar att föda varandra. Blodiga attentat möts av lika besinningslösa attentat. Men det får aldrig någonsin accepteras, varje uns till terrorism måste till varje pris bekämpas! I vårt samhälle borde en sak vara så urbota självklart:

Det finns aldrig något som helst giltigt svepskäl för att beröva livet på oskyldiga människor!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.